tekstuur-zoekmachine-optimalisatie, goedkope websites, webredactie

| meer

Mijn favoriete software allertijden

Mijn persoonlijke software-top 10 + 1

Bijna alle programma’s zijn zeer licht en doen maar een gering beroep op processorcapaciteit.

Misschien wel de meest bijzondere en daarom bovenaan:
dBpoweramp Music Converter: een cd-ripper en music-converter die als één van de weinige desnoods 10 cd’s tegelijk ript, afhankelijk van hoeveel cd-laatjes je ter beschikking hebt en bovendien zonder tussenstap, direct converteert naar een hogere bitrate en frequentie, bijvoorbeeld van 16 bit/44.100 hz naar studioniveau: 24 bit/48.000 hz. Mijn oude versie kan ook onder Linux worden geïnstalleerd met behulp van het programma “Wine”.

Mailwasher
Een echt goed spamfilter dat onafhankelijk is van welk e-mailprogramma je gebruikt, geen wijziging van accountinstellingen vereist en alle accounts feilloos importeert. Al je e-mail wordt al op de server gescand en desgewenst “gewassen” en verwijderd. De kans dat je nog ooit een virus downloadt is nihil. Je bent dus ook minder afhankelijk van je virusscanner. De gratis versie schoont slechts één enkele account op.

Video Edit Magic: helaas voor het laatst lang geleden bijgewerkt, dus alleen geschikt voor Windows XP. Een enorm intuïtieve manier om films te bewerken. Het lijkt op de programma’s waarmee je audio bewerkt, maar in plaats van twee geluidssporen waarin geknipt, geplakt en gecropt kan worden, doe je dat met een video- en een geluidsspoor. Aan de spoorbalken voor video en geluid kunnen effecten worden toegevoegd. Video Edit Magic kan alleen AVI-film bewerken. Maar geen nood

Replay Media Catcher is niet alleen geweldig om bij voorbeeld Youtube-filmpjes mee te downloaden, maar naar mijn mening ook de beste en snelste video converter.

Paint.net: het enige grafische programma waarmee ik kan “photoshoppen” en eindelijk mijn persoonlijke gegevens op mijn visitekaartjes netjes kan aanpassen. De Versie voor Windows 7 en hoger is zelfs in het Nederlands. Kan het standaardprogramma een formaat niet openen, dan is er wel een plugin voor te vinden (gratis).

Microsoft Word 97: Het bevat alle Office functionaliteit; is licht en snel en kan zelfs onder Linux geïnstalleerd worden met behulp van “Wine”, maar niet meer onder Windows Vista en hoger.

Macrium Reflect: maakt een feilloze kopie (Image) van je C-schijf die in geval van een systeemcrash kan worden teruggezet (gratis).

Unlocker: meest effectieve programma om blokkerende processen af te sluiten, bijvoorbeeld als je een document naar de prullenbak wilt verplaatsen (gratis).

Notepad++: variant op het kladblok, met dit grote verschil dat er eindeloos veel bestanden tegelijk geopend en doorzocht kunnen worden (gratis).

Diskinternals Zip Repair: doet precies wat het moet doen: Beschadigde Zip-files zo herstellen dat ze bijvoorbeeld door 7-Zip weer uitgepakt kunnen worden (beide gratis).

EasyBCD: effectief programma om, zonder dat je er verstand van hoeft te hebben, je opstart- (boot)menu aan te passen als je bijvoorbeeld Windows XP En Windows 7 naast elkaar geïnstalleerd hebt.

CDburnerXP: In weerwil van de naam ook geschikt CD en DVD-brandprogramma voor Windows 7 en hoger (gratis). Overzichtelijke vervanger voor Nero.

Adblock Plus: Gratis plugin voor je webbrowser die bijna alle advertenties blokkeert.

EPUB Reader: plugin voor Firefox om e-books op je computer te lezen via Firefox-browser.

Laat een reactie achter

Maak de som af en klik op: \"Reactie plaatsen\" * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.