tekstuur-zoekmachine-optimalisatie, goedkope websites, webredactie

| meer

Google en Sociale Media geven profiel van ideale relatie prijs

Nieuwe liefde of oude vlam zoeken via Google-spoor

Stel: je zoekt een nieuwe relatie. maar in het dagelijks leven kun je hem of haar niet vinden en in een relatiesite heb je geen zin. Wie weet is Linkedin dan een goed startpunt. Via jouw eigen netwerk, krijg je “People you may know” voorgeschoteld. Hetzelfde principe geldt voor Twitter. Zoek een leuk profiel en een dito foto uit, al dan niet in je eigen regio en ga op naam verder Googlen. Hoe meer contacten en of volgers iemand heeft, hoe groter de kans is dat iemand een aardige record op Internet heeft: een eigen website of weblog heeft of een hobby deelt ef zzp-activiteiten doet en cursussen en workshops geeft. Dan kom je ook vaak al telefoonnummers en adresgegevens tegen.

Google Maps
Heb je een adres, dan kun je kijken hoe iemand woont via Google Maps en soms of er een auto voor de deur staat. Staan er twee op een oprijlaan, begin dan aan een nieuw profiel, tenzij je op gebonden mannen of vrouwen valt, natuurlijk.

Facebook en Twitter
Kom je ergens een online overlijdensadvertentie tegen, dan zit je gebeiteld, dan kun je verder Googlen op alle namen van gezins- en directe familieleden. Kom je een Twitter-account tegen van een zus of broer, dan kun je redelijk anoniem anderhalf jaar Twitter-correspondentie screenen op de woorden “zus, “broer”. “mijn zus” of “mijn broer”. Daaruit zijn chronologisch interessante dingen te halen, zeer privé ook vaak. Denk daarom niet dat iemand die niet op Facebook en Twitter zit, niet interessant is om te volgen; er zijn altijd wel gezinsleden met narcistische trekjes die al hun huiselijke beslommeringen delen op de Social Media.

Google afbeeldingen
Via Google afbeeldingen, kun je vaak nog meer afbeeldingen van de gegadigde vinden de sites waar ze opstaan. Op sites van bedrijven srtaan vaak overzichten van medewerkers met e-mailadressen en telefoonnummers of er zwerft gewoon een excel-sheet op Internet.

Google Alert
Zet ten slotte een Google Alert op naam uit, het werkt maar half, maar met een beetje geluk krijg je af en toe een aankondiging in je mailbox, als de naam van de uitverkorene op een nieuwe webpagina verschijnt. Google maandelijks op naam,. en sla de belangrijkste links op in een favorietenmapje, dan krijg je op den duur een aardige indruk of het aantal relevante links toe- of afneemt. Nemen ze af, dan is iemand (tijdelijk) minder actief op Internet. Spannend om naar de oorzaak te zoeken. Nieuwe baan, of juist werkloos? Andere interesses?

Linkedin
Met als startpunt Linkedin, zouden bedrijven ongelooflijk nauwkeurige klantprofielen kinnen opstellen. Waarschijnlijk gebeurt dit al op grote schaal voor marketingdoelen, maar de gehele Nederlandse bevolking op die manier in kaart brengen, zal iets te bewerkelijk zijn. Voor ex-geliefden en nieuwe liefdes is Google een perfect platform.

Laat een reactie achter

Maak de som af en klik op: \"Reactie plaatsen\" * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.