tekstuur-zoekmachine-optimalisatie, goedkope websites, webredactie

| meer

Sociale netwerken om je bedrijf te promoten

Wikipedia-bijdrage goed voor Google-positie

Schrijf een stukje over je product of dienst op Wikipedia. Maak geen reclame, noem niet je eigen website, maar verwerk een zoekterm in je bericht waarop jouw organisatie hoog scoort (binnen de eerste 10 resultaten komt). Verwerk dit begrip enkele keren, zodat de lezer van het Wikipedia-bericht het begrip als belangrijk ervaart en erop gaat Googlen. Lees je eigen site goed door en zoek naar woordcombinaties en begrippen die niet zo vaak voorkomen in het normale spraakgebruik. Controleer vervolgens of jouw site op deze begrippen binnen de eerste 10 Google-resultaten valt.

Schrijf je (neutraal geformuleerde) bijdrage over jouw product of dienst en verwerk de door jouw gewenste zoekbegrippen erin. Vergeet miet na te gaan of het product, dienst of de organisatie al beschreven zijn. Het heeft geen zin om over te doen.
Wikipedia-bijdragen staan altijd hoog in de zoekresultaten, vandaar dat het belangrijk is als informatiebron.
Het allerbelangrijkste is: geef feitelijke informatie.
Wat een “hogedrukreiniger” is, kun je wel omschrijven, mits dat nog niet gebeurd is: “Kercher hogedrujreiniger” niet. Merkinformatie is taboe. Een domeinnaam in gangbaar Nederlands is extra gunstig voor een omschrijving in Wikipedia. Stel dat je de bezitter bent van de domeinnaam hogedrukreiniger.nl. Als je het begrip omschrijft en een lezer gaat erop Googlen, dan sta je hoogstwaarschijnlijk op nummer één in de zoekresultaten. Dit omdat een domeinnaam door Google als zoekterm het hoogst gewaardeerd wordt.

Linkedin en familienamen
Aan alle info die over Linkedin te vinden is, wil ik hier slechts toevoegen dat Linkedin inmiddels alle ander Sociale netwerken is voorbijgestreefd in de positie in Google. Alle info is voor elke deelnemer volstrekt uniek en dat waardeert Google. Interessant om te weten is dat jouw naam onder elk Google resultaat voorkomt van elke persoon die in jouw contactenlijst staat. Stel: onder jouw contacten is: Pietje Puk. Google je vervolgens op”de naam “Pietje Puk”, dan zal jouw naam voorkomen onder de samenvatting van het Linkedin zoekresultaat van Pietje Puk. Heb je een bedrijf op naam en veel contacten, dan zul je op veel combinaties van voor en achternamen scoren. Interessant om uit te proberen is of dit ook geldt als je je aansluit bij mensen met veelvoorkomende familienamen als “Jan Jansen”. “Piet de Jong” of “Klaas de Vries”. Helaas ken ik mensen die zo heten niet persoonlijk, zodat ik het experiment niet zelf kan doen. maar ik ontvang graag jouw bevindingen als reactie onderaan deze pagina.

Facebook bedrijfspagina
Facebook biedt veel mogelijkheden om je bedrijf te promoten. Zo kun je een speciale pagina of bedrijfspagina aanmaken onder je bestaande profiel. Een goede sitenaam achter de slash: facebook.com/…. is wel belangrijk. Je kunt onder andere Events aanmaken en deze delen met fans en klanten, evenals een nieuwsfeed. Deze features hoef je dan niet meer toe te voegen aan je eigen website. Dat scheelt in de kosten, maar je moet wel in staat zijn geregeld lezenswaardige nieuwtjes toe te voegen.

Facebook wordt veel minder goed geïndexeerd door Google dan Linkedin. Dit komt doordat de bulk van de informatie is afgeschermd door een wachtwoord. Als je besluit zakelijk met Facebook aan de slag te gaan, geef de link ernaartoe dan een prominente plaats op je eigen website en doe vooral geen dingen dubbel.  kies welke dingen je op je eigen website doet en wat op Facebook.

Youtube films
Hoe onbeholpen ook gemaakt, youtube-films worden ongelooflijk goed beken, zeker als het om bijzondere onderwerpen gaat. Heb je een bedrijf in een nice-markt, dan heb je alle kans om met Youtube te scoren. Maak een account aan en download het programma “HootSuite”. Je Youtube films worden dan automatisch doorgeplaatst op Twitter en Facebook en v.v.

Ook het als film uploaden van een powerpointpresentatie of handleiding wordt erg gewaardeerd. Voor het omzetten van documenten naar film is allerlei gratis sofrtware te Googlen. Wees niet bang om informatie te delen: het kan ook op Youtube volgers en klanten opleveren. Geef een goede inhoudelijke omschrijving mee aan je film en besteed tijd aan je profiel.